Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Covid-19

Här hittar du material och tips på tillgänglig information om corona-viruset / covid-19.

Darts material är fritt att använda. Vi tar även emot förfrågningar om att skapa mer material som kan komma många till nytta. Saknar du bildstöd för någon typ av information du behöver nå ut med? Då kan du kontakta oss:

Kontakta oss

Om corona-viruset / covid-19

Ett bildstöd med enkel information om vad corona-viruset är, hur det smittar, vilka symtom som finns, vad en ska göra om en blir sjuk och hygienråd.

Om corona

Ladda ner bildstödet

Tvätta händerna på rätt sätt

Ett bildstöd med 12 bilder som visar hur vi kan tvätta händerna på rätt sätt för att förhindra smitta. Bildstödet bygger på WHO:s hygienråd och är gjort med fria bilder. 

Bild på bildstödet

Ladda ner bildstödet

Samtal om corona-viruset

Ett bildstöd med två sidor. Första sidan består av vanliga ord som kan behövas i samtalet. Andra sidan består av ord som passar bra för att samtala om corona-viruset. 

Bild på bildstödet

Ladda ner bildstödet

Poster till entrédörr

Ett exempel på en poster till en dörr, till exempel till en vårdmottagning eller annan lokal. Skriv själv i kontaktuppgifterna i nedersta rutan. 

Dörrskylt

Ladda ner bildstödet

Frågor vid entré på 7 språk

Ett bildstöd med enkla frågor om symtom och anvisningar till patienter som kan ställas i entrén till en mottagning eller annan verksamhet. Bildstödet finns på 7 språk: svenska, arabiska, bks, dari, persiska, somaliska och tigrinja. 

Bild på bildstödet

Gå till bildstödet

Bilaga till kallelse

Ett bildstöd som beskriver regler som kan gälla vid ett besök i en vårdverksamhet. Passar att skicka med en kallelse. 

Bilaga till kallelse

Ladda ner bildstödet

Information med tecken

Information om covid-19 med tecken som AKK från Maria Krafft Helgesson, utbildare inom kommunikation och tillgänglighet. 

Annan tillgänglig information

Senast uppdaterad: 2020-05-14 18:04