Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Branschöverskridande kompetensknippen

I rapporten används en nyutvecklad metod - Skills relatedness-analys - för att beskriva och analysera Västsveriges (Västra Götalands och Hallands) näringslivsstruktur och hur olika branscher är relaterade till varandra ur ett kompetensperspektiv.

För att fördjupa kunskapen om strukturomvandlingen och det västsvenska  näringslivets styrkor har Västra Götalandsregionen och Region Halland låtit  forskare vid Lunds universitet genomföra denna studie. I rapporten används en  nyutvecklad metod - Skills relatedness-analys - för att beskriva och analysera  Västsveriges (Västra Götalands och Hallands) näringslivsstruktur. Med denna  metod studeras hur olika branscher är relaterade till varandra ur ett  kompetensperspektiv. De kompetenslänkar mellan branscher som framkommer  överensstämmer till viss del med traditionella uppdelningar av näringslivet, men  länkarna utmanar också till viss del våra invanda föreställningar om hur  näringslivet är strukturerat.

Länk till: Branschöverskridande kompetensknippen - Nya  perspektiv på Västsveriges näringslivsstruktur

Publicerad: mars 2014

Kontakt: Joakim Boström Elias, Data och analys, joakim.bostrom@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:30