Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Konjunkturläget

Konjunkturläget redovisar kortfattat resultatet av Konjunkturinstitutets senaste mätning av konjunkturläget i Västsverige. Rapporten uppdateras varje kvartal.

konjunkturläget kv1_2020.png

Konjunkturläget har försämrats kraftigt sedan mitten av mars och många företag slåss för sin överlevnad. Läget är särskilt besvärligt inom privat service och handel, medan byggbranschen klarar sig något bättre. För västsvensk del är den försämrade industrikonjunktur extra bekymmersam, då många av landets exportorienterade industriföretag är lokaliserade till Västsverige. Det råder stor osäkerhet gällande utvecklingen kommande månader, men det mesta talar för att en djup lågkonjunktur står för dörren.

Länk till Konjunkturläget kvartal 1 2020

Tidigare år publicerades Konjunkturbarometern två gånger om året. Konjunkturbarometern baserades på en urvalsundersökning som SCB gjorde på uppdrag av Västra Götalandsregionen.

De senaste rapporterna i den serien länkas till nedan:

Konjunkturbarometer för Västra Götaland höst 2019

Konjunkturbarometer för Västra Götaland vår 2019

 

Joacim Waara

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Koncernavdelning data och analys, Samhällsanalys
Senast uppdaterad: 2020-05-20 11:17