Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Användartester koordinerades av Innovationsplattformen – nu får nya hemventilatorn pris

Publicerad:
Hemventilatorn
Den nya hemventilatorn har tilldelats priset ”Better world Developer Award 2020”

Innovationsplattformen har tidigare hjälpt ett globalt medicintekniskt företag, med huvudkontor i Mölnlycke, att koordinera användartester för deras nya hemventilator. Nu har produkten prisbelönats med utmärkelsen ”Better world Developer Award 2020” – ett pris som ska uppmärksamma företag eller organisationer som genom innovativ produktutveckling bidrar till en bättre värld.

Användartester för att samla in upplevelser och behov

Den nya hemventilatorn är designad för personligt, bekvämt och icke-invasivt andningsstöd för patienter med kroniska andningssvårigheter. För att testa hemventilatorns användarvänlighet och manual innan lansering koordinerade Innovationsplattformen användartester av produkten. I testerna deltog fysioterapeuter och sjuksköterskor från Fysioterapi (Sahlgrenska Universitetssjukhuset), Specialistmedicin (Norra Älvsborgs Sjukhus) och Fysioterapi och Arbetsterapi samt Forsknings- och Utvecklingsenheten (Skaraborgs Sjukhus).

– Man behövde ett antal tester utförda av kliniskt verksam personal som var vana vid att arbeta med patienter som är i behov av hemventilator, säger Maria Holmén, Innovationsledare på Innovationsplattformen.

Samverkan för att säkerställa lösningens nytta

– Samverkan mellan företag och hälso- och sjukvården är en viktig del för att säkerställa att de produkter som kommer ut på marknaden möter vårdens och patienters behov, och därmed gör nytta. Dessutom tyckte personalen som ingick i användartesterna att det var roligt att få möjligheten att påverka produktutvecklingen, säger Maria Holmén.

”Användartestning är en nyckelaktivitet”

– Stöttningen från Innovationsplattformen har varit av stor vikt för oss. De har mobiliserat rätt sorts användare för våra tester, vilket har gett oss viktig återkoppling. Användartestning är en nyckelaktivitet i vår utvecklingsprocess och i vår strategi för utvecklingen av nya produkter, som följer tre ledord:  “comfort, simplicity and communication”, säger Sebastian Mommers, som jobbar som VD (Sverige), och med SVP Marketing & Product Management, på företaget.

 

Läs mer om Innovationsplattformens tjänster riktade till företag och akademi

Publicerad: