Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Du som planerar att söka medel från Innovationsfonden – våra innovationscoacher kan hjälpa dig inför din ansökan!

Publicerad:

Det är nu hög tid att ansöka om medel från Innovationsfonden. Ansökan för den första delen av årets utlysning stänger den 18 september.

Pengarna ska hjälpa dig som arbetar inom hälso- och sjukvården i VGR och som har en idé kring ett befintligt behov och exempelvis vill utveckla, testa eller utvärdera en ny lösning. Behöver du få rådgivning inför din ansökan eller diskutera din idé? Isåfall kan du få hjälp av en av våra innovationscoacher.

– Inför din ansökan erbjuder vi förcoachning. Det innebär att vi kan hjälpa till att formulera innovationsprojektets idé. Samtidigt ser vi om projektet på något vis ansluter till andra, redan pågående innovationsprojekt i regionen eller om det finns erfarenheter att dra från andra projekt säger Ulrika Engstrand som är innovationscoach på Innovationsplattformen.

Syftet med förcoachningen är att öka chansen för fler innovationsprojekt att kunna genomföras, och att innovativa lösningar som ska möta vårdens behov därmed kan testas, utvärderas och implementeras.

Kontakta innovationsfonden@vgregion.se om du är intresserad av förcoachning kring din innovationsidé

Öppna frågestunder


Du är välkommen att närvara vid en öppen frågestund inför din ansökan. Ingen föranmälan behövs och våra innovationscoacher och en representant från Koncernstab Digitalisering kommer att närvara. I höst erbjuder vi öppna frågestunder vid två tillfällen via Teams:

Onsdag den 31 augusti klockan 15.00–16.00 Klicka här för att ansluta till mötet

Torsdag den 1 september klockan 15.00–16.00 Klicka här för att ansluta till mötet

Tips inför din ansökan


Undersök hur behovet faktiskt ser ut för dem som innovationen är till för genom att omvärldsgranska. Undersök också om det finns fler än du som har uppmärksammat en specifik utmaning eller ett problem i hälso- sjukvården. Har någon annan redan hittat en lösning på problemet?

Kanske finns det något redan pågående innovationsprojekt som tangerar ditt tänkta innovationsprojekt eller som kan lösa det problem du har identifierat?

Diskutera igenom idén med din chef.

Finns det sådant som kan behöva diskuteras med någon av Västra Götalandsregionens stödfunktioner? Ta iså fall kontakt med exempelvis VGR IT eller Koncerninköp inför din ansökan.

Fundera igenom ditt projektupplägg ordentligt. Vad kommer syftet med projektet att vara? Finns det något sätt att utvärdera det du planerar att göra? Behöver du involvera fler i din egen eller i andra verksamheter?

Läs mer

Innovationsfonden – aktuell utlysning

Innovationsfonden – frågor och svar

Innovationsprocess: Hur driver jag ett innovationsprojekt?

Grants Office – ansökningsstöd för externa medel

 

Publicerad: