Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Filmer från Innovationsdagen

Missade du vår uppskattade innovationsdag? Eller vill du lyssna en gång till? Nu finns alla presentationerna tillgängliga via vår YouTube-kanal.

Ragnar Lindblad, programansvarig för Framtidens vårdinformationsmiljö, inleder med att prata om innovation i VGR.

Digitalt stöd vid röstproblem och ökad tillgänglighet till logopedisk kompetens
För att möta patienters behov, och underlätta för dem att nå en bättre hälsa och en förbättrad röstfunktion, har Logopediverksamheten vid Skaraborgs sjukhus utvecklat digitalt stöd för dessa patienter. Övningar med filmer och ljudfiler, individuellt utvalda utifrån respektive patients behov, görs tillgängliga för patienten på Stöd- och behandlingsplattformen (SoB) via 1177.se. Där kan patienten enkelt ta del av övningarna när hen vill och oavsett var hen befinner sig.

Kroppsskanner istället för gips
 Ortopedteknik på Södra Älvsborgs sjukhus har med hjälp av Innovationsfonden kunnat testa och införa kroppskanning och modellering via skanner. En handhållen 3D-skanner gör det möjligt att elektroniskt fånga en högupplöst 3D-modell av aktuell kroppsdel. Därefter tillverkas en produktionsmodell i ett 3D-designprogram som är speciellt anpassat för ortopedteknik.

Hur kan AI användas i hälso- och sjukvård?
 Avdelningen för Vårdens digitalisering i VGR berättar om resultatet från deras rapport om AI och machine learning, för beslutsstöd inom hälso- och sjukvård. Innovationsfonden finansierade förstudien kring befintliga AI/machine learning- tjänster och hur de fungerar i vårdens verklighet

Administrativ förenkling med hjälp av datoriserade robotar
 Utvecklingsstaben på Södra Älvsborgs sjukhus beviljades finansiering från Innovationsfonden för att testa hur enkla och repetitiva administrativa arbetsuppgifter skall kunna skötas med hjälp av en ny mjukvara (RPA - Robot Process Automation). Presentationen beskriver hur testet genomförts, vilka processer som automatiserats samt vilka resultat som uppnåtts.

Varför tjänstedesign?
Tjänstedesign är en metodik som utgår från användares behov och upplevelser i utformningen av innovativa tjänster och produkter. Tjänstedesigner från Innovationsplattformen berättar om hur man kan ta fram nya lösningar med hjälp av tjänstedesign och varför det är användbart i hälso- och sjukvården.

Vill du se mer film? 

Besök vår YouTube-kanal.

Senast uppdaterad: 2019-02-13 11:04