Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Forskarskola för hälsoinnovation

Publicerad:
Forskarskola

Forskarskolan är ett samarbete mellan Högskolan i Halmstad, Högskolan i Skövde, Högskolan Väst, Jönköping University, Mittuniversitetet och KK-stiftelsen. Tillsammans har idén till en forskarskola med hälsoinnovation som fokusområde utvecklats. Genom att öppna upp möjligheterna för doktorander från offentlig verksamhet är syftet att erbjuda utbildning i nära anknytning till pågående utvecklingsarbete inom verksamheten, samt tillgodose organisationens behov av spetskompetens och stärka dess konkurrenskraft.

Forskarskolan söker regioner och kommuner som vill initiera forskningsprojekt inom sin verksamhet för utveckling av personcentrerad, proaktiv vård, exempelvis genom informationsdriven vård eller samproducerad vårdutveckling. Den anställda doktoranden har möjlighet att utföra projektet i organisationen och samtidigt genomgå en forskarutbildning vid något av de medverkande lärosätena.

Utveckling inom flera områden

Utbildningen fokuserar på tre huvudområden inom personcentrerad proaktiv vård.

  • Möjliggörande teknologier: AI-teknologi, system och datainfrastruktur samt digitala tjänster.  
  • Hälso- och sjukvårdsförbättringar: Förbättringsarbete i komplexa system, affärsmodeller, samproduktion, etik, informationssäkerhet och integritet.
  • Effekter av implementering: Effektutvärdering och värdeskapande, hälsoekonomi samt digitaliseringens påverkan på individer och grupper.

Text: Högskolan i Halmstad

Publicerad: