Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Frågor och svar - omvärldsspaning inom innovationsmotorn

Publicerad: Uppdaterad:

Nedan kan du läsa de frågor, och tillhörande svar, som inkommit efter statusuppdateringen kring omvärldsspaningen som VGR som Innovationsmotor genomförde i våras. Omvärldsspaningen handlade om artrosvårdens behov. 

Fråga: Hur ska man tolka det som skrivs om på hemsidan? Att inget är ännu beslutat avseende vilket förslag på lösning ni avser att välja?

Svar: Precis. Först måste det göras en kravställan med avseende på vilka funktioner som ska ingå i det digifysiska erbjudandet. Vi föredrar att i möjligaste mån involvera kommande projektteam i det arbetet eftersom det inte är vi i motorprojektet som leder de studieprojekt som startas upp som resultat av omvärldsspaningen.

Fråga: När tror du att vi kan komma få ett närmare besked ifall det blir aktuellt med vårt förslag?

Svar: Målsättningen är att komma igång så snart som möjligt, det vill säga att kravställan är klar efter sommaren/tidig höst, och att vi sedan kan börja dialogen med leverantörer.

Fråga: Har ni någon indikation ännu om när ambitionen skulle vara att studierna kommer igång?

Svar: Målsättningen är att komma igång så snart som möjligt, det vill säga att kravställan är klar efter sommaren. Dessutom ska studieupplägg m.m. göras. Så förhoppningsvis under 2021.

Fråga: Kan ni på något sätt utveckla hur ni har tänkt att triageringen ska gå till? Vad man triagerar till? Ska det ske på klinik? Digitalt? Via en app? Om det ska ske på klinik eller digitalt, vem är tänkt att utföra det?

Svar: Triageringsmodellen är inte utvecklad ännu, det kommer vara en del av studien. Men inspirationen har kommit från en pågående studie där enklare frågor ställs avseende genomgång av grundbehandling. Så i dagsläget tror vi inte att det innefattar någon klinisk bedömning.

Läs mer

Läs mer om statusuppdateringen kring omvärldsspaningen

Läs mer om VGR som Innovationsmotor

Publicerad:
Uppdaterad: