Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Gemensam strategi för en effektiv och innovativ välfärd

Behoven av innovation och effektivisering inom offentlig sektor är stor och kommuner och regioner behöver höja tempot. För att underlätta har SKL utvecklat en strategi och konkreta verktyg.

Utvecklingen av samhället går fort och drivs fram av ett antal faktorer. En är den demografiska utvecklingen och de högre krav den medför och en annan är kommunal och regional ekonomi. I maj presenterade SKL den senaste ekonomirapporten som visar att tre av fyra kommuner har underskott. Läget är liknande för regionerna.

För att ge kommuner och regioner förutsättningar för att öka takten i verksamhetsutvecklings- och effektiviseringsarbetet har SKL tillsammans med koncernbolagen Inera och SKL Kommentus AB skrivit fram en strategi för grundläggande förutsättningar för utveckling i en digital tid. Strategin syftar till att skapa en gemensam riktning för kommuner och regioner och fånga nödvändiga perspektiv och viktiga förutsättningar för en effektiv och innovativ välfärd.

Läs mer på SKL:s hemsida

SKL:s strategi för digital utveckling: Utveckling i en digital tid (PDF)

Senast uppdaterad: 2019-06-20 15:08