Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Grants Office erbjuder expertstöd i ansökningar och i uppstarten av nya innovationssamarbeten

Publicerad:
Grants Office

Vill du söka medel från externa finansiärer för ett innovationsprojekt? Då kan du vända dig till vårt Grants Office! – Vi stöttar och erbjuder rådgivning kring samarbeten, administration, ekonomi och formulering av ansökan, säger Justin Schneiderman, ny projektledare för Grants Office på Innovationsplattformen.

Justin Schneiderman ska, i nära samverkan med kollegor på Gothia Forum, projektleda och fortsätta utveckla Grants Office inom hälso- och sjukvården i VGR.

Vad innebär din nya roll?

– De snabba förändringarna som hälso- och sjukvården genomgår idag genererar komplexa och mångfacetterade utmaningar, av vilka många bara kan mötas med innovation. Jag är exalterad över min nya roll här på Innovationsplattformen eftersom det ger en unik möjlighet i att möta de utmaningarna, tillsammans med alla duktiga och kunniga personer på Sahlgrenska universitetssjukhuset och i Västra Götalandsregionen. Samtidigt kan jag, genom att hålla en fot i akademin, utnyttja min bakgrund, erfarenheter och nätverk som aktiv forskare inom medicinteknik vid Sahlgrenska akademin. Som formellt utbildad fysiker är jag alltid intresserad av att hitta eleganta lösningar på komplexa problem. 

Vad är Innovationsplattformens vision för Grants Office?

– Vår målsättning är att bidra till Innovationsplattformens övergripande mål om att öka innovationsförmågan i VGR. Innovationsfinansiering är inget nytt, men dess roll inom hälso- och sjukvården blir allt viktigare och krävande. De senaste förändringarna i regelverk, utmaningar som AI- och datadrivna lösningar genererar, för att inte tala om pandemin, har gjort det svårt för innovatörer och finansiärer att hänga med. Det är min förhoppning att min erfarenhet av att samordna mer än 100 bidragsförslag på alla nivåer, från små resebidrag upp till EU-projekt värt flera miljoner, gör att jag kan fortsätta att utveckla det starka, externa finansieringsspåret som Innovationsplattformen redan har lagt grunden för.

Vill du komma i kontakt med Grants Office?

För stöd och rådgivning kring ansökningar om extern finansiering för innovationsprojekt, kontakta: justin.schneiderman@vgregion.se

Läs mer

Läs mer om Grants Office!

Publicerad: