Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Innovationsprocessen testas av ePsykiatrienheten på SU

Publicerad:
Innovationsprocessen testas

För att påbörja implementeringen av innovationsprocessen i hälso- och sjukvården i Västra Götalandsregionen, testats den av olika verksamheters innovationsprojekt. Ett av testerna har genomförts inom ePsykiatrienheten på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

– Jag har testat innovationsprocessen i ett mindre, redan pågående projekt. Jag stämde av de redan genomförda delarna med projektet med materialet från innovationsprocessen och använde det också för att förfina (den relativt grovhuggna) projektplanen framåt. Jag fick stöd i bland annat hur projektet kunde förankras ytterligare i verksamheten och hur jag kunde förbereda implementeringen, säger Christoffer Carlström, projektledare, leg. Psykolog, STP-psykolog på ePsykiatrienheten, Sahlgrenska Universitetssjukhuset.
– Jag upplevde materialet som tydligt, koncist och pedagogiskt och ett mycket bra stöd. Jag kommer definitivt använda mig av innovationsprocessen i framtida projekt.

Testerna en viktig del av utvecklingsarbetet

Synpunkterna från de innovationsprojekt som testar innovationsprocessen är viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet.

– Det har varit väldigt värdefullt för arbetet med att utveckla innovationsprocessen att vi fått återkoppling av användare. Det har bland annat gett en bättre insikt i hur verkligheten ser ut för innovationsprojekt, gett förslag på förbättringar samt gett energi till projektet, säger Sandra Olsson, projektledare för Innovationsprocessen.

 

Innovationsprocessen

Fakta

Syftet med Innovationsprocessen är att bidra till en ökad tydlighet och effektivitet kring innovationsarbete. Processen ska kunna användas inom hela hälso- och sjukvården i Västra Götalandsregionen. Läs mer här!

Publicerad: