Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kick-off för projekt med beviljad finansiering från Innovationsfonden 2020

Publicerad:
Innovationsplattformen håller seminarium
Ann Söderström, hälso- och sjukvårdsdirektör i Västra Götalandsregionen hälsar deltagarna välkomna via länk.
Fotograf: Ellen Gribing

Hittills har 21 innovationsprojekt i hälso- och sjukvården beviljats medel från Innovationsfonden för innovationsarbete under 2020. Den 3 december träffades ett trettiotal innovatörer i aulan på Mölndals sjukhus för att delta vid ett seminarium som bjöd på både information och inspiration.

En förmiddag full av inspiration

Det blev en förmiddag full av delade lärdomar, praktisk information och inspiration för deltagarna. Projektgrupperna fick bland annat lära sig mer om innovationsprocessens olika faser och vikten av att arbeta behovsorienterat vid skapandet av en innovation – vilket sker genom tjänstedesign. Koncerninköp och VGR IT informerade om hur de fungerar som stödfunktioner under innovatörernas kommande arbeten. Exempelvis stöd vid upphandling, avtal eller stöd i IT-frågor. Innovationscoacher från Innovationsplattformen fanns också på plats för att bolla idéer och ge praktisk information om exempelvis budget och innovationsfrågor. Avslutningsvis berättade ett tidigare innovationsprojekt om sin ”innovationsresa” som handlar om att utveckla en applikation som ger patienter möjlighet att själva beställa mat mm. Lösningen går under namnet MatAppen och utvecklas av ett projektteam inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Läs mer om de beviljade innovationsprojekten  

Ansökan möjlig fram till 1 mars 2020

Det finns fortfarande möjlighet att skicka in ansökan för belopp upp till 100 000 kr. Sista ansökningsdag är 1 mars, 2020. Länk till ansökningssidan.

Publicerad: