Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Gå en grundkurs i tjänstedesign

utbildning

Utbildningen vänder sig till dig som vill utveckla din verksamhet utifrån användarens behov. Det kan gälla dig som arbetar strategiskt eller verksamhetsnära, som chef, verksamhetsutvecklare eller medarbetare. Utbildningen riktar sig i första hand till kvinnosjukvården med anledning av Nationell satsning från Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), men även andra verksamheter är välkomna. Inga förkunskaper krävs, bara en nyfikenhet på tjänstedesign!

Tjänstedesign är en lustfylld utvecklingsprocess där man involverar användaren för att säkerställa att verksamhetens tjänster möter rätt behov. Utbildningen är utformad för offentlig sektor och ger en introduktion till förhållningssätt, verktyg och metoder för att utveckla tjänster med utgångspunkt i användarens behov. Utbildningsmaterialet är framtaget av SKL Innovationsguiden och utbildningen hålls i egen regi av diplomerade personer från Västra Götalandsregionen. Efter avslutad utbildning har du en grundförståelse för hur processen går till samt när och på vilka sätt du kan använda dig av olika metoder inom tjänstedesign.

Innehåll

  • Vad är tjänstedesign?
  • Metoder och verktyg
  • Lära genom att göra - applicera ny kunskap på praktiska case
  • Exempel från verkligheten
  • Betydelsen av involvering och samskapande med patient och medarbetare

Utbildningsform och material

Utbildningen är praktisk och fokus ligger på att lära genom att göra. Under utbildningen kommer du tillsammans med andra deltagare gå igenom en tjänstedesignprocess och testa metoder som är vanliga inom tjänstedesign, exempelvis intervjuer, observationsstudier, användarresa, idégenerering samt prototypframtagning. Det är engagerande, intensivt och roligt!

Förkunskaper: Inga, bara nyfikenhet på tjänstedesign!
Kostnad: Kostnadsfritt för medarbetare inom Kvinnosjukvården, övriga 1500 kr/pers

Kurstillfällen: 

Anmälan 13-14 mars

Sista anmälningsdag 4 mars

Anmälan 26-27 februari

Sista anmälningsdag 12 februari

Mer information om utbildningen

Senast uppdaterad: 2019-01-09 14:28