Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ny utbildningssatsning på innovation och teknik för ST-läkare på SU

Vid årsskiftet tog Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) det första digitala spadtaget för en ny utbildning för ST-läkare. Innovation och teknik står i fokus och det planeras att bli en tvåårig utbildning på deltid, öppen för alla ST-läkare att söka.

Initiativet kommer från SU:s sjukhusdirektör Ann-Marie Wennberg, och syftar till att stärka Sahlgrenska Universitetssjukhusets ambition att vara landets ledande universitetssjukhus.

Som läkare är man omgiven av teknik, allt från journalsystem till MR-maskiner. Många ST-läkare upplever att mycket teknik kan bli bättre eller att vissa digitala redskap saknas. Därför tror vi att behovet är stort för en utbildning som denna, säger Anders Johansson, övergripande ST-studierektor på SU.

Innovationsplattformen bidrar med kompetens

Utbildningsprogrammet utvecklas tillsammans med Innovationsplattformen som bidrar med sin kompetens kring behovsstyrd innovation. Målet är att en första grupp ST-läkare ska starta  utbildningen redan i höst.

Det är viktigt att ta tillvara på den idérikedom och vilja att skapa något nytt som finns i organisationen. Vi vill ge medarbetarna verktyg att göra verklighet av sina visioner, säger Martin Holmudden, ST-läkare i anestesi och intensivvård, som är en av programutvecklarna.

När idéer bygger på verkliga behov i vården och när vårdpersonal och ingenjörer samarbetar är förutsättningarna väldigt bra för en värdeskapande lösning, avslutar Caroline Damgaard, projektsamordnare på Innovationsplattformen, och en av programutvecklarna.

Läs mer om ST inom innovation och teknik

Senast uppdaterad: 2019-04-08 09:11