Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nytänkande och innovation i fokus när Högsbo specialistsjukhus planeras

Under våren 2019 startar bygget av Högsbo specialistsjukhus – ”det smarta sjukhuset”. Innovation och utveckling av nya former för att arbeta med nära hälso- och sjukvård står i fokus. Innovationsplattformen är på flera sätt delaktig i arbetet och bidrar till utvecklingen av det nya specialistsjukhuset.

Innovationsplattformens roll är främst att bidra i planeringen kring nya innovativa lösningar och tjänster på sjukhuset. Under våren är projektledare med och driver innovationsutvecklingen kring ett antal fokusområden för att identifiera potentiella innovativa tekniker. Innovationsplattformen bidrar också med kunskap kring tjänstedesign, dvs en behovsorienterad metodik för att bättre förstå patientresan för kroniskt sjuka eller patienter i behov av dagkirurgi. 

–Att planera nybyggnation utifrån ett patientperspektiv är en verklig utmaning och kräver mycket engagemang från alla medarbetare som ska arbeta i det nya sjukhuset. Planering och framtagande av framtidens nya funktioner kräver ett behovsorienterat angreppssätt och en genuin nyfikenhet kring vad patienterna verkligen efterfrågar. Det är oerhört inspirerade och hedrande att få möjligheten delta i utvecklingen av Högsbo specialistsjukhus, säger Erik Djäken, projektledare på Innovationsplattformen.

Fakta: Högsbo specialistsjukhus

Högsbo specialistsjukhus byggs vid nuvarande Högsbo sjukhus, utan slutenvårdsplatser och innehåller operationssalar, mottagningar, bild- och provtagning. Läs mer på Vårdskiftet.

Senast uppdaterad: 2019-03-12 14:55