Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Innovation inom prehospital eHälsa får fortsatt finansiering

PICTA, Prehospital ICT Arena, på Lindholmen Science Park, får stöd av Västra Götalandsregionen för att fortsätta arbetet med att driva innovation och nyttiggörande inom prehospital eHälsa. De nästkommande tre åren får PICTA 5,7 miljoner kronor i grundfinansiering.

– Jag är mycket glad över att vi kan driva arenans arbete vidare. Efter 30 år i branschen vet jag hur stora behoven är i den prehospitala sjukvården, men det viktigaste är att jag vet vilka möjligheter som finns, säger Bengt Arne Sjöqvist, programansvarig för PICTA vid Lindholmen Science Park, i en artikel på hemsidan

PICTA har framgångsrikt etablerat sig som en nationell aktör och kunskapsnod inom prehospital ICT och eHälsa, men också som ett center för ett unikt regionalt kluster kring prehospital forskning, utveckling, innovation och nyttiggörande.

Idag drivs flera projekt inom PICTA där IT och eHälsa testas och utvärderas för att nyttiggöras på bästa sätt inom sjukvården.

Senast uppdaterad: 2018-10-08 14:55