Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Resultat av omvärldsspaning utifrån artrosvårdens behov

Publicerad:

Stort tack till er som bidragit med inspel till omvärldsspaningen vi genomfört inom projektet "VGR som Innovationsmotor"! Vi fick in en bredd av förslag som utmanat oss att tänka i nya banor och vi har nu genomfört vår analys av de förslag som inkommit.

Rekommendationen från innovationsmotorprojektet är att skapa en forskningsstudie där vi testar en ny triageringmodell för höftartrospatienter inför ortopedisk bedömning, inom vilken ett digitalt träningsstöd erbjuds patienterna. Parallellt med forskningsstudien kommer vi att driva ett innovationsprojekt som tar sig an de aktiviteter som behöver genomföras för eventuell framtida implementering.

Under sommaren kommer vi att definiera en kravspecifikation för det digitala verktyg vi efterfrågar och planerar att gå ut med en extern förfrågan därefter. I nuläget jobbar vi med att resurssätta och finansiera det kommande projektet samt att definiera vilka delar av hälso- och sjukvården i VGR som skall delta i projektet.

Stort tack för att ni ville vara med och skapa förutsättningar till utveckling av vården!

Publicerad: