Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Samlad kompetens när en gemensam innovationsprocess för hälso- och sjukvården i VGR utvecklas

Publicerad:
Sandra Olsson, projektledare på Innovationsplattformen
Sandra Olsson, projektledare på Innovationsplattformen

För att hälso- och sjukvården i Västra Götalandsregionen (VGR) på ett effektivt sätt ska kunna utveckla och implementera nya lösningar krävs ett starkt innovationssystem och en tydlig innovationsprocess. Nu finns en projektgrupp på plats för att med samlad kompetens utveckla en tydlig, gemensam innovationsprocess.

Projektet leds av Innovationsplattformen och i projektgruppen ingår medarbetare från koncerninköp, VGR-IT och vårdens digitalisering. I styrgruppen finns medarbetare från bl.a. Södra Älvsborgs sjukhus, Skaraborgs sjukhus, Närhälsan, Folktandvården och vårdens digitalisering representerade.

 Att vi i projektet kommer från olika verksamheter ger oss möjligheter att se behov och lösningar från flera olika perspektiv. Det tror jag är en förutsättning för att vi ska kunna utveckla en innovationsprocess som verkligen kommer användas av medarbetarna och ge värde för oss i vårt innovationsarbete, säger Sandra Olsson, projektledare på Innovationsplattformen, och fortsätter:

 

– Med projektmedlemmar från flera olika verksamheter kan vi utveckla en innovationsprocess som matchar och samspelar med de interna processer olika stödstrukturer i VGR har.

En anpassad innovationsprocess efter verkliga behov

Projektet arbetar utifrån den nulägesanalys av innovationssystemet som genomfördes 2019. Projektet tar också tillvara erfarenheter från de ca 150 innovationsprojekt inom hälso- och sjukvården i VGR, som fått medel från Innovationsfonden och stöttning från Innovationsplattformen.

– Vi har även intervjuat innovatörer och chefer inom hälso- och sjukvården i VGR om deras önskemål kring en framtida innovationsprocess. Det man märker är hur mycket engagemang det finns! säger Sandra.


Har du frågor om projektet? Kontakta Sandra Olsson

Följ arbetet på Innovationsplattformens hemsida

Publicerad: