Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ska du söka medel från Innovationsfonden? Ta hjälp av innovationsprocessen!

Publicerad:
Planerar utifrån innovationsprocessen

Den 19 september stänger första delen av 2022 års utlysning från Innovationsfonden. För att planera din ansökan och strukturera arbetet kan du ta hjälp av innovationsprocessen som utvecklas för hälso- och sjukvården i VGR.

Innovationsplattformen leder arbetet med att utveckla den nya innovationsprocessen och förhoppningen är att inspirera, ge kunskap och ökad struktur till innovationsprojekt.

Fem faser av innovationsarbete

Processen består av fem faser, med tillhörande aktiviteter i varje:

  1. Behov och planering
  2. Idé och koncept
  3. Utveckling
  4. Implementering
  5. Spridning

Det finns även tillhörande information som kan stötta i processen, såsom lagar och regelverk, kontaktvägar, mallar, verktyg, tips och länkar. 

Fördelar med Innovationsprocessen

– Fördelar med processen är att den är uppdelad i de olika faserna och att fasernas alla aktiviteter är väl beskrivna. Jag ser värdet av den hjälp man får av beskrivningen av aktiviteterna, både som deltagare i innovationsprojekt och som innovationscoach, säger Ulrika Engstrand, innovationscoach på Innovationsplattformen.

 

– Att de första faserna består av många aktiviteter är också bra, för detta tydliggör hur pass många delar som måste genomföras och tas hänsyn till innan det finns en färdig innovation. Det visar också att vissa aktiviteter bör göras tidigare än vad man kanske tror.

 

Du kan läsa mer om Innovationsprocessen på vår hemsida, och ta hjälp av den inför din ansökan till Innovationsfonden.

Läs mer

Innovationsfonden

Frågor inför ansökan?

Kontakta Innovationsfonden

Publicerad: