Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

SKL föreslår samverkan mellan regioner vid införande av ny medicinteknik

Styrelsen för Sveriges kommuner och landsting föreslår en samverkansmodell lik den som finns för läkemedel.

SKL rekommendera Sveriges regioner att ta fram en samverkansmodell för medicintekniska produkter. Förslaget är att modellen ska förberedas under detta år och gå i drift från och med 2020.

Idag samverkar Sveriges regioner när det gäller ordnat införande av nya läkemedel och tanken är att liknande samverkansmodell ska införas gällande införande av ny medicinteknik. Arbetet ska ske inom ramen för kunskapsstyrningssystemet. På samma sätt som dagens NT-råd fungerar, ska ett medicintekniskt råd finnas, med uppgift att rekommendera medicintekniska produkter.

Målet med samarbetet är att bra produkter ska kunna komma landets patienter till del snabbare, men också att mer effektivt kunna begränsa användandet av produkter som bedöms inte vara till nytta. Senast i maj ska regionerna svara SKL hur de ser på rekommendationen.

Läs mer på SKL:s hemsida "Stärkt regionsamverkan för medicinteknik"

Senast uppdaterad: 2019-03-18 11:27