Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

ST-läkare utbildas inom innovation och teknik på Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Publicerad: Uppdaterad:
Innovation och teknik-ST
Fotograf: Lina Strand Backman

För att stärka innovationssystemet inom hälso- och sjukvården i VGR är det viktigt att medarbetarna har tillgång till kunskap, verktyg och processer kring innovation. Som ett led i detta har det tvååriga ST-programmet inom innovation och teknik på Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) utvecklats i samverkan mellan Innovationsplattformen, ST-kansliet inom utbildningsenheten på SU och Chalmers tekniska högskola.

– Det är fantastiskt intressant att jobba med att stärka innovations- och teknikkunskapen för denna grupp med nio ST-läkare som går första omgången av programmet. Vi har sett hur deltagarna med tiden gått från att bli lärda till att själva ta initiativ för att lära ut och har en vilja att fortsätta arbeta med innovation i olika former efter programmet, säger Caroline Damgaard, projektledare på Innovationsplattformen och fortsätter:

 

– Det nätverk som deltagarna fått i samband med utbildningen är också en stor vinst för framtiden. För SU och verksamheterna leder det till en kompetenshöjning samt har stor potential att förbättra hälso- och sjukvården då deltagarna driver egna innovationsprojekt under utbildningen.I september startar nästa omgång av programmet med åtta nya ST-läkare. Förhoppningen är att detta på sikt kan ge ringar på vattnet där deltagarna kan inspirera och bidra med sin kunskap till kollegor. Läs mer i vår årsberättelse och på intranätet.

Publicerad:
Uppdaterad: