Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Testbäddskartläggning i VGR bidrar i flera strategiska projekt

Publicerad: Uppdaterad:
Kartläggningen av testbäddar

Tillsammans med Sahlgrenska Science Park och Gothia Forum utfördes en gemensam satsning kring Testbäddar Life Science under 2020. Dels inventerade Sahlgrenska Science Park näringslivets behov av testverksamheter inom hälso- och sjukvården, dels kartlade vi på Innovationsplattformen testbäddsverksamheter inom hälso- och sjukvården i VGR. Målet har varit att få en bättre bild av vilka testmöjligheter som kan erbjudas till företag för att stötta utvecklingen av nya lösningar för vården.

Slutsatsen av kartläggningen är att det finns två tänkbara varianter av testbäddar inom hälso- och sjukvården i VGR. Det finns dels verksamheter som har en möjlighet att bli fristående testbäddar som företagen eventuellt kan kontakta direkt. Det finns också ett stort antal verksamheter som har en önskan och förmåga att bidra i testaktiviteter men där kontakten med företagen och koordineringen av uppdraget önskas lämnas över till annan verksamhet, exempelvis Innovationsplattformen eller PICTA* vid pre-hospitala testningar.

– Arbetet som vi har genomfört kommer nu att bidra till flera satsningar inom hälso- och sjukvården i VGR, vilket är väldigt roligt. Exempelvis pågår riktad stöttning till några identifierade testverksamheter samt medverkan i Sahlgrenska Life och planeringen av kliniskt färdighetscentrum. Stöttning sker också inom Health Innovation Wests arbetspaket som handlar om att tydliggöra vägen in i vården för företag, samt Business Region Göteborgs nya kartläggning av testverksamheter i Västsverige, säger Maria Holmén, innovationsledare på Innovationsplattformen.


Sedan kartläggningsarbetet avslutades så har nya testverksamheter identifierats, som nu är under utveckling. Kartan över testbäddar kommer därför att uppdateras allt eftersom.

Intresserad av att veta mer?

Är du intresserad av slutrapporten kring testbäddskartläggningen? Kontakta Maria Holmén, innovationsledare på Innovationsplattformen: maria.holmen@vgregion.se


*PICTA (Prehospital ICT Arena - IT och eHälsa för bättre sjukvård). Arenan drivs av Lindholmen Science Park i samarbete med ett trettiotal organisationer från sjukvård, näringsliv och akademi.

Publicerad:
Uppdaterad: