Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Hjälpmedelskonsultation online testas i VGR

Digitala vårdmöten

Västra Götalandsregionens stora omställningsarbete av hälso- och sjukvården handlar bland annat om att utveckla digitala vårdtjänster så att mer vård kan ges utanför sjukhusen. Det pågår därför ett aktivt arbete för att skapa smartare vårdmötestjänster som gör nytta för invånare och medarbetare. Vårdmötestjänsterna ska vara anpassade till individuella behov och vara enkla att använda för alla, oavsett tid och plats.

Hjälpmedelskonsultation via videolänk

Hjälpmedelskonsultation via video är en tjänst som under hösten 2018 kommer att testas av hjälpmedelskonsulenter, förskrivare och patienter i Västra Götalandsregionen. Projektet har fått pengar från Innovationsfonden och syftet är att utvärdera möjligheten att genomföra hjälpmedelskonsultationer med hjälp av rörlig bild. Projektet vill även studera om vissa typer av hjälpmedel är mer lämpade för detta och om det är mer passande under ett visst skede av förskrivningsprocessen. Faller testerna väl ut, är målet att ett bredare införande kan planeras in under 2019.  

Vill veta mer om projektet och arbetet med digitala vårdmöten?

Fredagen den 24 aug kl. 11-14 bjuder projektgruppen in till ett lunchmingel på Visual Arena på Lindholmen. Eventet är till för intressenter och samarbetspartners. Det bjuds på lättare lunch, inspiration, workshop och information om projektet. Läs mer och anmälan

Läs mer om Digitala vårdmöten


Senast uppdaterad: 2018-08-02 16:36