Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hälsocoach online

Sedan augusti 2017 har Hälsocoach online, med sina tre hälsocoacher, hjälp personer att förbättra sina levnadsvanor. Tack vare pengar från Innovationsfonden har Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) tillsammans med Närhälsan kunnat utveckla en modern och flexibel online-tjänst som passar människor som aktivt vill förändra sina levnadsvanor och må bättre i vardagen.

From 1 april i år fortsätter SÄS och Närhälsan att utveckla Hälsocoach online via Västra Götalandsregionens omställningsprojekt ”Digitala vårdformer och tjänster”. Målet är att ännu fler patienter kan få stöd via den digitala coachningstjänsten.

– Det är angeläget att hälso- och sjukvården arbetar samordnat och tillsammans för att utveckla moderna digitala verktyg som också efterfrågas. Vi vill förstås att individen ska få personligt anpassat stöd att förbättra sin hälsa och förebygga sjukdom, säger Anna Cavrak i en artikel publicerad av it-hälsa.se. Anna Cavrak är hälsokoordinator på SÄS och en av initiativtagarna till Hälsocoach online.

Fakta om Hälsocoach online

Patienten bokar och väljer själv tid via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Hälsocoacherna erbjuder coachning vardagar och viss kvällstid. Coachningen utgår från individens behov, och sker via videomöte, telefon eller på en projektmottagning. Coachningen pågår vanligtvis 1-3 månader, vid 5-6 tillfällen. Hälsocoacherna arbetar utifrån en gemensam arbetsmetod med fokus på beteendeförändring och utgår från vårdens riktlinjer.

Senast uppdaterad: 2018-06-07 15:42