Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sammanfattning

Med hela Västra Götaland som arbetsfält

Västra Götalandsregionen, VGR, är namnet på den organisation som vi arbetar i. Västra Götaland är det område på kartan där vi finns. Här finns 1,7 miljoner invånare, varav mer än hälften bor i Göteborgsområdet. Vår arbetsplats, Västra Götalandsregionen, finns nästan överallt – exempelvis på sjukhus, folktandvårdskliniker, bussar, museer, folkhögskolor och kulturverksamheter som Göteborgsoperan.

Vi har ett gemensamt uppdrag

Vårt uppdrag kan uttryckas enkelt: Det ska gå bra för Västra Götaland och här ska det vara bra att bo och leva. Vi ska erbjuda en bra hälso- och sjukvård till alla invånare, och bra kollektivtrafik. Vi utvecklar det regionala kulturlivet och driver folkhögskolor och naturbruksgymnasier. Vi arbetar också för att skapa fler företag och utbildningstillfällen och för en bättre miljö. Vision Västra Götaland - Det goda livet, är vår vision tillsammans med de 49 kommunerna.

Våra verksamheter och arbetsplatser

De flesta medarbetare arbetar på sjukhus, vårdcentraler och folktandvårdskliniker. VGR har fem sjukhusgrupper: Sahlgrenska Universitetssjukhuset, NU-sjukvården, Sjukhusen i Väster, Södra Älvsborgs sjukhus och Skaraborgs sjukhus. Närhälsan är VGR:s primärvård. Folktandvården erbjuder tandvård för alla åldrar. Västra Götalandsregionen har dessutom avtal med många privata vårdgivare.

VGR ansvarar för all lokaltrafik som sker med bussar, tåg, spårvagnar och färjor. VGR äger Västtrafik.

Vi ger uppdrag och stöd till kulturutövare och kulturprojekt och driver egna kulturverksamheter som Göteborgsoperan och Film i Väst.

VGR har tre naturbruksgymnasier som utbildar inom djur, lantbruk, skog och trädgård och driver sex folkhögskolor.

VGR:s miljöarbete handlar bland annat om att minska klimatutsläppen i Västra Götaland och att VGR som organisation är föregångare, arbetar utifrån Miljömål 2030 och väger in klimat- och miljöpåverkan i varje beslut.

Arbetet med social hållbarhet handlar om att mänskliga rättigheter och jämlikhet ska vara i centrum för Västra Götalandsregionens arbete. Vi ska arbeta för god hälsa och välbefinnande, jämlikhet och lika rättigheter samt tillit, trygghet och delaktighet för varje människa.

Göteborgs botaniska trädgård är en av Europas största och har över 500 000 besökare om året.

Regionservice ser exempelvis till att tvätten blir ren, att det är städat, att patienter får mat, att vi får lön och våra fakturor betalas.

Västfastigheter ansvarar för att bygga och driva våra sjukhus och fastigheter.

Flera av VGR:s verksamheter drivs i bolagsform. Exempelvis Turistrådet Västsverige, vars uppdrag är att få fler att turista i vårt område, Västra Götaland.

Gå till Del 2 - Så styrs VGR

Senast uppdaterad: 2021-11-29 11:06