Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vi har ett gemensamt uppdrag

Vårt uppdrag kan uttryckas enkelt: Det ska gå bra för Västra Götaland och det ska vara en bra plats att bo och leva på.

Vi ska erbjuda en bra hälso- och sjukvård till alla invånare och bra kollektivtrafik. VGR driver sjukhus, vårdcentraler och folktandvård. Vi ansvarar genom vårt bolag Västtrafik för lokaltrafiken med tåg, buss, spårvagn och färjor. För att fler ska få tillgång till kultur stöttar och utvecklar vi det regionala kulturlivet. VGR äger och driver också folkhögskolor och naturbruksgymnasier.

Men vi har också uppdraget att skapa fler och framgångsrika företag, utbildningstillfällen och arbeta för en hållbar utveckling, såsom jämlikhet, hälsa och mänskliga rättigheter såväl som minskad miljö- och klimatpåverkan. Det driver vi inte ensamma, utan i samverkan med invånare och exempelvis företag, organisationer, kommuner, högskolor/universitet och andra myndigheter. Att vara motor i det arbetet kallar vi vårt regionutvecklingsuppdrag.

Vision Västra Götaland - Det goda livet, är Västra Götalandsregionens och de 49 kommunernas gemensamma vision. Visionen uttrycker det som vi vill uppnå – ett gott liv för invånarna.

Vårdpersonal tar blodtryck på kvinnlig patient
Senast uppdaterad: 2021-07-23 00:01