Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Att arbeta digitalt

Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera våra arbetssätt och vi strävar efter att arbeta digitalt så mycket det går. Det är mycket att sätta sig in i, men här hittar du information om digitiala satsningar, intranät- och webbsidor och appar som du kan ha nytta av.

Insidan, ingången till vårt intranät

All information som är gemensam för alla i VGR samlar vi på Insidan. Här hittar du information om din anställning, nyheter, regionala tjänster och verktyg, stöd och support, mallar och regelverk. Förvaltningar och bolag har även egna intranät. Strukturen och mycket av innehållet är detsamma som på Insidan, men här finns även information som är specifikt för förvaltningen.

https://insidan.vgregion.se/

Microsoft 365

För epost, dokument, kommunikation och samarbete har VGR Microsoft 365. Här hittar du förutom de vanliga Office-applikationerna också verktyg som Teams, Yammer och Whiteboard. VGR:s Microsoft 365 utökas kontinuerligt med nya användbara applikationer som kommer förenkla i din arbetsvardag.

För att göra det smidigare för dig som ny att komma igång – gå igenom relevanta delar av de guider som listas i avsnittet Grundläggande. De kommer på några få timmar att både hjälpa dig ställa in digitala utrustningen bättre, och ge dig bra start till förbättrad digital arbetsmiljö.

Superguiden: Digitaliserade arbetssätt inom VGR med Microsoft 365

Heroma

Heroma är vårt löne- och personalsystem. I Heroma kan du hantera dina arbetstider, se din lön och anmäla frånvaro. Heroma har även några appar för olika ändamål:

  • MinFlex: stämpla in och ut.
  • MinTid: se din arbetstid/schemalagd tid och frånvaro samt registrera frånvaro eller arbetsförändring (såsom övertid).
  • MinaArenden: du som chef kan hantera dina personalärenden enkelt i mobilen.
  • MinLön: följ dina löneuppgifter och saldon över tid.

Länk till Heroma

ePassi

Tjänsten ePassi, som finns på webben och som app, använder du för att använda ditt friskvårdsbidrag. Ditt ePassi-konto laddas automatiskt med den summa som du har rätt till. Du genomför ditt köp direkt i tjänsten och behöver inte göra egna utlägg. I ePassi kan du se hur mycket av ditt bidrag som du har kvar och du kan söka friskvårdsleverantörer i hela Sverige.

Länk till ePassi

VGR:s egna appar

  • AntiStress är ett egenvårdsprogram för att förebygga och minska stress. Den innehåller guidade andningsövningar, avslappningsmöjligheter, ger dig möjlighet att föra en stress-dagbok, lyssna på skogens ljud eller vågornas sus och slappna av.
  • VGRfokus är vår digitala nyhetskanal där du får nyheter och fakta om vad som händer i Västra Götalandsregionen.
  • Vi i VGR innehåller interna nyheter, information och tjänster för dig som arbetar i Regionens hus. Här hittar du huskartor, du kan söka uppgifter om dina kolleger med mera.
  • Företaghälsovården i VGR. Här kan du bland annat ha bokade digitala möten med personal på Hälsan och Arbetslivet.
  • I vården arbetar vi med digitala vårdformer och har skapat appar för vårdmöten inom några av våra verksamheter.

Framtidens Vårdinformationsmiljö, FVM

I Västra Götaland skapar vi en modern vårdinformationsmiljö. Målet är att all hälso- och sjukvårdsinformation, exempelvis patientjournaler, ska vara tillgänglig för de som behöver den, både medarbetare, patienter och invånare. I VGR blir systemet Millennium det huvudsakliga IT-stödet. Det ska göra det enklare för alla inom hälso- och sjukvården att samverka.

FVM är VGR:s viktigaste digitaliseringssatsning och är ett omfattande och långsiktigt förändringsprogram som ska vara helt genomfört 2023. Det är ett samarbete mellan VGR, privata vårdgivare med avtal med VGR och de 49 kommunerna i Västra Götaland som i olika grad kommer att använda Millennium.

Introduktionsfilm: FVM på två minuter

Vill du snabbt sammanfatta vad framtidens vårdinformationsmiljö (FVM) innebär? Denna film är på två minuter och innehåller text och musik och passar även för större bildskärmar i publika sammanhang. Filmer på Vimeo fungerar tekniskt bäst i webbläsaren Google Chrome.

 

Senast uppdaterad: 2021-07-23 00:19