Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

En bra arbetsplats

Som mål att bli bäst

VGR har satt som mål att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare senast år 2027. Det är ett högt ställt mål, men nödvändigt för att rekrytera medarbetare och att vi ska trivas och vilja stanna kvar. Insatserna handlar om allt från att skapa bättre arbetsmiljöer, ökad möjlighet till utveckling och lärande, att kunna göra karriär, förändrade arbetstider, förmåner och lönesatsningar för olika grupper.

Vår medarbetarpolicy

Medarbetarpolicyn beskriver VGR:s grundläggande inställning till frågor om hälsa och arbetsmiljö, kompetensförsörjning, lika rättigheter och möjligheter och löner.

Medarbetare i Västra Götalandsregionen ska känna sig uppskattade, trivas med sina arbeten och få möjlighet att visa och utveckla sin kompetens. Medarbetarpolicyn är till för att de som jobbar i VGR ska må bra och trivas, men den ställer också krav på att medarbetarna är delaktiga, visar respekt och tar ansvar.

Arbetsmiljöarbete

VGR arbetar för att sänka sjukfrånvaron och att se till att vi har arbetsplatser där vi kan må bra. Här har chefer och medarbetare olika ansvar. Chefer planerar, genomför och dokumenterar undersökningar i arbetsmiljön och genomför åtgärder när det behövs. Medarbetare deltar aktivt i arbetsmiljöarbetet och uppmärksammar eventuella brister.

Alla arbetsplatser har regelbundna arbetsplatsträffar, APT, där medarbetarna kan diskutera frågor kring exempelvis arbetsmiljön.

Till hjälp i arbetsmiljöarbetet finns på många arbetsplatser skyddsombud för aktuella fackföreningar. Skyddsombudens roll är att samverka med chefen i frågor kring arbetsplatsens arbetsmiljö.

Hälsoinspiratörer

Många förvaltningar har hälsoinspiratörer som tillsammans med chefen och medarbetarna driver frågor för att ha det bra på jobbet och även må bra när man är ledig. Hälsoinspiratören sprider kunskap om hälsofrämjande aktiviteter och arrangemang och tar initiativ till eller arrangerar egna aktiviteter.

Motionsevenemang

Västra Götalandsregionen är på plats vid flera motionsevenemang – allt från skidåkning och löpning till cykel och simning. Exempelvis kan du delta i VGR:s startgrupp på Göteborgsvarvet eller genomföra Västra Götalandsregionens egen klassiker.

VGRtour

VGRtour är en årlig återkommande dag som genomförs på flera orter runt om i Västra Götaland. Dagen bjuder på en blandning av olika inspirationsföreläsningar och en utställningsdel med aktiviteter och erbjudanden.

Senast uppdaterad: 2021-07-23 00:10