Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Inspirationsbok för återhämtning

Publicerad:
Kvinnlig sjuksköterska med munskydd

Återhämtning är centralt för att vi skall orka över tid. Nu finns en ny inspirationsbok om återhämtning i arbetet, som även gäller dig som arbetar på distans. Vi kompletterar med användbara länkar  om hur man kan skapa förutsättningar för återhämtning i arbetet.

Inspirationsbok för individ och verksamhet

Läget är kritiskt med hög sjukfrånvaro och hög belastning inom många verksamheter. Att få in återhämtning under arbetsdagen är därför viktigare än någonsin. Forskaren Lina Ejlertsson, Lunds universitet, har sammanställt en inspirationsbok om hur man kan göra. Boken bygger på hennes egen forskning om återhämtning och vänder sig både till dig som individ och till verksamheter. Den ger även konkreta tips på återhämtning i arbetet vid distansarbete.

Främja återhämtning med enkla rutiner, suntarbetsliv.se

Återhämtning under arbetsdagen - en inspirationsbok för individ och verksamhet

Hur skapar man förutsättningar för återhämtning?

Vi passar även på att skicka med några filmtips, som tar upp vad du som chef kan göra för att både här och nu och på sikt skapa bra förutsättningar för återhämtning. Båda perspektiven behövs.

Så skapar du förutsättningar för återhämtning i verksamheten, en film av Olov Pettersson, psykolog och organisationskonsult, som vänder sig till dig som chef. Du finner den och annat material på denna sida.

Covid 19 – stöd till chef och medarbetare

Ta gärna del av vår digitala föreläsningsserie med Mats Eklöf, psykolog och forskare, om psykisk arbetsbelastning ur arbetsmiljöperspektiv. Denna föreläsningsserie handlar generellt om psykisk arbetsbelastning ur arbetsmiljöperspektiv oberoende av pandemisituationen.

Psykisk arbetsbelastning ur arbetsmiljöperspektiv

Återhämtning vid distansarbete

I inspirationsboken ges även konkreta tips på hur man kan få in återhämtning i vardagen vid distansarbete, ISM har både bedrivit egen forskning och samlat aktuell kunskap kring distansarbete.

Distansarbete

Publicerad: