Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Krönika Troll spricker i ljuset

Publicerad:

Det är väl bara mig det är fel på. Alla andra verkar ju så lyckliga, lyckas med det mesta och har perfekta liv. Eller så har de fullt upp med sina egna problem och då vill jag inte besvära. Så vi håller upp fasaden, ler tappert och tänker att det går nog över. Läs Annemarie Hultbergs hälsokrönika apropå temaveckan om mental hälsa i Strömstads tidning.

På en arbetsplats kan det behövas ett klimat som gör det möjligt att vid sidan av allt positivt tänkande och aktiv problemlösning, även få vädra när det känns jobbigt. Jag tror att vi blir mer effektiva om vi inser att vi alla är människor med mänskliga behov och känslor.

Det finns mycket forskning kring hur en chef ska vara för att bidra till ett bra arbetsklimat. En sådan aspekt är att vara autentisk. Ledarskap bygger på förtroende och tillit. Då är det viktigt att även som chef kunna visa mänskliga drag. Man brukar till och med framhålla att autentiska ledare ofta har svåra erfarenheter och livskriser i bagaget – erfarenheter som har lärt dem något om sig själva och om livet, om sina värderingar och om andras. 

Läs mer i krönikan i Strömstads tidning

Publicerad: