Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

ISM presenterar primärvårdsstudie på Nordisk konferens

Lisa Björk, forskare på ISM, presenterade aktuella forskningsdata från PRIMA-studien på en Nordisk konferens i början av oktober under rubriken; Hur kan primärvården på ett framgångsrikt sätt involvera arbetsplatsen i rehabilitering av stressrelaterad ohälsa? Just nu pågår analys av insamlad data, såsom intervjuer.

PRIMA-projektet - primärvård för arbetsåtergång

Projektet som avslutades 2018 syftade till att utveckla och utvärdera införandet av ett arbetssätt som stimulerar återgång i arbete bland patienter med stressrelaterad psykisk ohälsa. Just nu pågår analys av intervjuer. Studiens upplägg beskrivs närmare i en vetenskaplig artikel som publicerades nyligen, det så kallade PRIMA-protokollet.

PRIMA-studien

Nordic Conference in Work & Rehabilitation

Konferensen som pågick 1-3 oktober tog upp olika aspekter på arbete och hälsa. Vid seminariet där Lisa Björk medverkade presenterades även två norska och en dansk studie, som alla syftar till att i större utsträckning involvera arbetsplatserna.

Konferensen avslutades med att Gunnel Hensing från Göteborgs universitet berättade om New Ways, ett forskningsprogram inriktat mot att öka kunskapen om hur man kan identifiera, behandla och stödja personer med depressions- och ångestsjukdom så att de kan behålla sin förmåga att arbeta och minska behovet av sjukskrivning.

New Ways

Kontakt

Fil.Dr. Lisa Björk lisa.m.bjork@vgregion.se