Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Utveckling av mätinstrument

Vi bidrar med forskning för att säkerställa tillgång till validerade och relevanta instrument för att mäta olika arbetsmiljöfaktorer och dess effekter.

Burnout Assessment Tool (BAT) är ett nytt instrument för att mäta utbrändhet framtagen av forskare i Belgien, baserad på en uppdaterad definition av utbrändhet och förankrad för användning globalt. Instrumentet är fritt tillgängligt för arbetsgivare och forskare och har redan använts i över 30 länder världen över. Genom detta projekt vill vi säkerställa tillgången till detta instrument för användning i svensk kontext (BAT-SWE).

Burnout Assessment Tool (BAT)

Frågeformuläret i KART-studien baserades i huvudsak på etablerade frågeinstrument, men också frågor som utvecklats specifikt för studiens syfte. Inom ramen för KART-studien har ett flertal instrument modifierats, vidareutvecklats och validerats. 

Aspekter på validitet, avhandling 2015

Stress-Energi formuläret, 2015

Stress-Energi formuläret, validering, 2015

Metodologiska aspekter, Lic uppsats 2013

Shirom-Melamed Burnout Questionnaire, 2012

Instrument för självskattat UMS, 2010

KART-studien

Senast uppdaterad: 2022-04-05 13:40