Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

21 september

Intresset var stort när Mats Eklöf föreläste om psykosocial arbetsmiljö på ISM:s nätverksträff den 21 september. Mats Eklöf har skrivit en bok om psykosocial arbetsmiljö och gav under föreläsningen en kondenserad bild av den samlade kunskapen inom fältet. Nu finns hans presentation att ladda ned som pdf.

Bland annat beskrev han de konsekvenser som stress leder till. Med begreppet "stressrelaterad fördumning" gav han många exempel på de konsekvenser som en alltför hög stressbelastning ger, för var och en, för arbetsklimatet och på arbetet vi ska utföra. Då räcker det inte med mindfulness eller andra tekniker för att själv hantera stress. Man måste ta reda på vad som är själva orsaken och agera utifrån det, vilket Mats gav många exempel på.

Han uppehöll sig särskild vid begreppet organisatorisk (o)rättvisa, vilket saknas i Arbetsmiljöverkets författningssamling. Vad det kan innebära och vilka konsekvenser det får om man som medarbetare känner sig orättvist behandlad, gick han också in på.

Psykosocial arbetsmiljö - Mats Eklöf 2017-09-21

Senast uppdaterad: 2017-09-25 09:03