Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nationell konferens i Palliativ vård 2022

Senaste nytt

”Det gäller livet” – är temat för vår konferens. Vad ser du framför dig när du tänker på de orden? Ta en bild med din mobilkamera och skicka in den till vår fotoutställning! Mer information finns HÄR

Nytt datum för konferensen är den 5-7 september 2022


Konferensens tema är Palliativ vård - det gäller livet

Någon har sagt att palliativ vård inte handlar så mycket om döden, utan om livet i ljuset av döden.

Det är ju också sant som Snobben, Jan Stenmark med flera säger: ”En dag ska vi alla dö, alla andra dagar ska vi det inte”. Därför är den palliativa vårdens betoning på lindring och att främja livskvaliteten så viktig för att patienten och de närstående ska orka leva alla dagar som är kvar.

Under konferensen vill vi därför spegla den bredd av insatser som kan behövas för att stötta och hjälpa. Vi vill bidra till att deltagare av alla professioner får ökad kompetens och blir stärkta inför sitt fortsatta arbete att bidra till en god och jämlik palliativ vård i Sverige – för det gäller livet. 

Konferensen äger rum på Gothia Towers/Svenska mässan.
Obs att detta är en kontantfri anläggning. 

Den ökade smittspridningen av Covid-19 gjorde att NRPV (Nationella rådet för palliativ vård) och arrangören på Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedömde det omöjligt att anordna en fysisk konferens som planerat i mars. 

Nu ser vi istället fram emot att ses i september! 

Resa hit

Så här tar du dig till Göteborg och Gothia Towers/Svenska mässan.

Logi

Här bokar du rum på Gothia Towers.

Abstrakt

Abstraktanmälan är nu öppen för att skicka in abstrakts för posterpresentation.

Näsduksträdet

Konferensens symbol är det kinesiska näsduksträdet (Davidia involucrata). Det kommer från Kina men är sällsynt där. Till Europa kom det genom växtsamlare i slutet av 1800-talet. Ofta är blomningen rik och då ger de svävande stödbladen en illusion av vajande näsdukar på tork – eller jättelika svävande fjärilar.