Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nationell konferens i Palliativ vård 2022

Senaste nytt

OBS! Sista anmälningsdag är tidigarelagd till 14 augusti.

Gothia Towers/Svenska mässan 5-7 september 2022


Konferensens tema är Palliativ vård - det gäller livet


Någon har sagt att palliativ vård inte handlar så mycket om döden, utan om livet i ljuset av döden.

Det är ju också sant som Snobben, Jan Stenmark med flera säger: ”En dag ska vi alla dö, alla andra dagar ska vi det inte”. Därför är den palliativa vårdens betoning på lindring och att främja livskvaliteten så viktig för att patienten och de närstående ska orka leva alla dagar som är kvar.

Under konferensen vill vi därför spegla den bredd av insatser som kan behövas för att stötta och hjälpa. Vi vill bidra till att deltagare av alla professioner får ökad kompetens och blir stärkta inför sitt fortsatta arbete att bidra till en god och jämlik palliativ vård i Sverige – för det gäller livet. 


Nu närmar det sig!

Konferensen bjuder på spännande föreläsningar och presentationer. Det finns en stor posterutställning att inspireras av och intressanta utställare från företag, organisationer och föreningar. Vi får äntligen möjlighet att ses, återknyta gamla kontakter och lära känna nya människor i den palliativa världen. På tisdagskvällen sätter vi oss till bords för en trevlig middag och för underhållningen står rockbandet Beauty & the Beast.
Missa inte detta – anmäl dig idag!

Resa hit

Så här tar du dig till Göteborg och Gothia Towers/Svenska mässan

Logi

Här bokar du rum på Gothia Towers

Vi tackar våra huvudsponsorer:

Näsduksträdet

Konferensens symbol är det kinesiska näsduksträdet (Davidia involucrata). Det kommer från Kina men är sällsynt där. Till Europa kom det genom växtsamlare i slutet av 1800-talet. Ofta är blomningen rik och då ger de svävande stödbladen en illusion av vajande näsdukar på tork – eller jättelika svävande fjärilar.