Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Bassholmen - naturreservat och trygg paddeloas

Paddeltur till Bassholmen

En paddeltur i skyddande vatten kring ön Bassholmen - ett av Uddevallas naturreservat. Vi paddlar ett varv runt ön, och gör avstickare norrut, österut eller söderut, känner på strömmar och ser havet. Vi hinner strosa runt lite i hamn- och varvsmiljön med allmogebåtar.

Bassholmen i Uddevalla kommun är ett naturreservat, med möjligheter till friluftsliv, som just nu är föremål för förnyad skötselplan och ambitioner.

Vattnen runt ön erbjuder fin paddling och trygga förhållanden även vid hårt väder. Det går också att skapa flerdagsturer med större utmaningar för
den som vill nå längre.

Planering anpassas med hänsyn till dagens väder med mera. Vi hoppas att det blir tillfälle till ett dopp någon gång under dagen. Vi planerar för en eller två grupper denna dag.

I båda grupperna gäller att deltagare ska vara simkunniga 200 meter och ha viss vana från tidigare paddling, för att gruppdynamiken ska fungera under en heldagstur.

Tid 

13 augusti kl.9-14 eller 16 beroende på grupp

Plats

Samlingsplats meddelas till anmäla deltagare - viss utrustning finns att hyra.

Kostnad

Medlem: 100 kronor

Ej medlem: 200 kronor

Ett litet antal kajaker finns att hyra. Ange om du önskar hyra när du anmäler dig. Kajakhyra heldag 200 kronor i samband med vår tur.

Deltagaravgiften och hyra betalas via Swish 123 459 64 41. Ange namn och "paddling - bassholmen - vv"

Anmälan

Anmälan krävs för alla deltagare och ska ske senast kl. 17 dagen före turen. Detaljer om dagens tur skickas ut via e-post till anmälda deltagare.

Medlemmar i Friluftsfrämjandet anmäler sig via Friluftfrämjandets hemsida. Är du inte medlem anmäler du dig per telefon till ledaren.

Till anmälan för medlemmar

Vill du bli medlem hittar du mer information om medlemskap på Friluftsfrämjandets hemsida

Ledare

Hans Rengman: 070 - 718 23 25

Arrangör

Friluftsfrämjandet