Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Besök Sjöräddningen i Uddevalla

Sjöräddningens båt

Har du också alltid undrat hur det ser ut i båtarna som Sjöräddningen åker ut med under larm? Nu har du chansen att bekanta dig med sjöräddarna och spana in båtarna i hamnen.

I gästhamnen mitt emot museet kan du som är både gammal och ung inbjuden att att besöka Sjöräddningen Uddevalla under dagen. De kommer att visa sina båtar både den större och den mindre, Rescue Runner, och berätta om sitt viktiga arbete på havet.

Men du - får de ett larm, då åker de direkt och då kanske de inte närvarar under dessa utsatta tider. Livet som sjöräddare är att alltid vara beredd på utryckning!

Tid

10 och 13 augusti kl.12-15

Plats

Gästhamnen mitt emot Bohusläns museum, Uddevalla

Arrangör

Sjöräddningssällskapet Uddevalla och Bousläns museum

Mer om Sjöräddningen Uddevalla

RS Uddevalla startade 2016 som en understation till RS Stenungssund. Stationen är från och med den 1 juni 2019 en egen station.

Vi är i dagsläget drygt 25 frivilliga sjöräddare som utför 60-70 uppdrag per år. Det innefattar bland annat sjöräddningslarm och förebyggande utryckningar. Utöver detta lägger sjöräddarna även mycket tid på utbildning och övningar. Hör gärna av dig till stationsansvarig om du vill bli en av oss.