Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Besök Väderöarnas lotsutkik

Väderöarnas lotsutkik
Fotograf: Föreningen Väderöarnas lotsutkik

Den ideella föreningen Väderöarnas lotsutkik kunde 2006 med hjälp av eldsjälar och sponsorer se till att Lotsutkiken inte revs. Den är därefter varsamt renoverad och underhålls och bemannas idag helt av ideella krafter.

Under hela Västerhavsveckan är lotsstationen bemannad av den ideella föreningen Väderöarnas lotsutkik och öppen för besök. 

Föreningen Väderöarnas lotsutkik huvudsakliga syfte är att vårda och bevara utkiken, så att människor kan besöka denna fantastiska lotsutkik och dessutom få höra lite om den månghundraåriga lotstraditionen på Väderöarna.

Att besöka lotsutkiken är kostnadsfritt.

Tid

lördag 6 aug -sön 14 aug kl.10.00-20.00

Plats

Väderöarna

Att ta sig dit

Till Väderöarna tar du dig med egen båt eller med någon av dagsbåtarna som utgår från Hamburgsund eller Fjällbacka (avgift). Den 7 augusti arrangeras en tur till Väderöarna i Västerhavsveckans regi med rabatterat pris. Se Sälsafari med spökfiske och Väderöarna