Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ekocentrum under Västerhavsveckan

utställning med plast

Passa på att se Ekocentrums nya utställning i Gamlestaden! Här lyfter vi frågor om naturens olika värden, cirkulär ekonomi och Globala målen! Under Västerhavsveckan öppnar vi för SFI-klasser och allmänhet att lära sig mer om de marina frågorna och deras roll för en hållbar utveckling. Kom du med! 

Ekocentrum är en icke-vinstdrivande stiftelse som har utbildat i miljö- och hållbar utveckling sedan 1993. Verksamheten tillhandahåller en unik pedagogisk utställning som underlättar förståelsen för miljö- och hållbarhetsfrågor. Utställningen är uppskattad eftersom den konkretiserar och ger exempel på hållbara tjänster/produkter och bidrar till föreståelse för hur vi tillsammans kan arbeta för att nå ett hållbart samhälle, inklusive ett hållbart och livskraftigt hav.

Ekocentrums utställning innehåller även en tidsbegränsad utställning om Plast i vårt hav - från skräp till resurs. Utställningen förmedlar kunskap om situationen med den marina plasten på Västkusten samt innovationer från Västsverige för insamling, återvinning och upcycling av den marina plasten. Genom återvinning och upcycling ges plasten nytt liv!

I utställningen finns en Havsbio där vi visar projektets filmtriologi Plast i vårt hav från skräp till resurs. Filmerna kommer att vara textade på lätt svenska för att vara lättillgängliga för SFI-studerande. Dessa filmer finns att ta del av i utställningen men också via projektsidan.  www.plastivarthav.ekocentrum.se/filmer. Det kommer även att finnas ett enkelt lektionsmaterial för studenterna att ha när de är tillbaka i klassrummet, för att fördjupa kunskaperna och för fortsatt dialog om dessa viktiga frågor.

Hur du anmäler dig

Tid

Torsdag 11 augusti kl.11.00-13.00 för allmänheten

SFI-klasser och liknande klasser med nysvenskar är välkomna att boka en guidad vandring på lätt svenska. Tider bokas enl nedan. Först till kvarn gäller!

Varje dag, måndag 8 augusti - fre 12 augusti kl 9.00-10.30 & 13.00-14.30 för SFI-klasser eller liknande klasser med nya svenskar.

Plats

Ekocentrums lokaler i Gamlestadens fabriker, mittemot Yesbox. Adress: Gamlestadsvägen 2-4, byggnad 21.

Anmälan

Via mail till info@ekocentrum.se

SFI-lärare kan anmäla en klass till de guidade vandringarna eller dig själv och dina vänner till det öppna tillfället på torsdagen genom att maila oss till info@ekocentrum.se. Välkommen!