Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Fågelskådning i Torslandaviken 9 augusti

Brun kärrhök födosöker i vassarna i Torslandaviken
Ingen beskrivning tillgänglig
Fotograf: Kåre Ström

Upptäck fågellivet i Torslandaviken. Torslandaviken är en gammal havsvik, som dessutom ligger vid Göta Älvs mynning. I detta möte mellan sött och salt vatten uppstår optimala betingelser för biologiskt liv. Vattendrag, som mynnar ut i havet, utgör ett  estuarium.

I och med att staden Göteborg vuxit, Göteborgs Hamn muddrat och expanderat och oljeraffinaderier etablerats, så har nästan alla naturliga förutsättningar för en omfattande biologisk mångfald i älven eller mynningen minskat.

Torslandaviken utgör därför en sista fungerande rest av Göta Älvs estuarium.Mellan kl. 9-15 anordnas guidning och information vid de båda fågeltornen i Torslandaviken, där det kommer att finnas guider som berättar vilka fåglar man ser och flyger förbi.

Kl. 9 finns det också möjlighet att följa med på guidning i Torslandaviken. Vandra runt med guide till några platser för att studera och spana på fåglar. Guidningarna startar vid Karholmsvägen strax efter avfart från Gösta Fraenckells väg vid tidigare startbana på Torslanda flygfält. Det är lättgånget och rutten är några km lång.

Tid

tisdag 9 augusti kl. 9-15

Plats

Torslandaviken, Karholmsvägen strax efter avfart från Gösta Fraenckells väg vid tidigare startbana på Torslanda flygfält.

Närmsta bushållplats Amhults center

Arrangör

Göteborgs Ornitologiska Förening (GOF) och Föreningen Torslandavikens Naturreservat (FTN)

Göteborgs Ornitologiska Förening

Föreningen Torslandavikens Naturreservat

Plats

Fågeltornen i Torslandaviken

Kontakt

Kåre Ström, GOF, telefonnummer: 073 - 772 32 04

Magnus Persson, FTN, telefonnummer: 073 - 684 05 84