Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Filmvisning - fiskarnas rike

Fiskarnas Rike är en serie berättelser om den unika skatt av vatten som vi sitter på här i Sverige. Det är berättelsen om våra forsande älvar och porlande vattendrag, om våra hundratusen sjöar och långa kuster – och om alla de fiskar och varelser som bor där.

Som i alla berättelser finns här fascinerande karaktärer som råkar ut för både sorgliga, spännande och bra saker. Men hur sagan slutar – för fiskarna och våra vatten – det är lite upp till oss. Därför innehåller också berättelsen om Fiskarnas Rike goda exempel och lösningar på problem som vi kan inspireras av.

Vi kommer att visa avsnittet Havet, där vi får möta hajar som kan bli upp till tio meter stora och vi får lära känna några av de märkligaste varelserna som lever i våra havsdjup. Programledaren Martin Falklind berättar den fantastiska historien om den blåfenade tonfiskens återkomst till Sverige och han tar reda på vart torsken har tagit vägen. I avsnittet om havet kastas vi mellan oro och hopp. Vi får se stora trålare som fiskar till fodermjölsindustrin och vi får ta del av en avancerad och framgångsrik fiskförvaltning, där kurvorna för både arbetstillfällen och fisken har vänt uppåt.

Tid

9 augusti kl. 17

Plats

Tanums bibliotek

Anmälan

Anmäl dig till filmvisningen (ranrike.se)

Arrangör

Tanums kommun