Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Invigning av Västerhavsveckan

illustration - flicka med vattenkikare, pojke med håv, strandskata

I år invigs Västerhavsveckan i Fjällbacka. Det blir tal, musik och intressanta samtal. Inspireras av forskare, konstnärer, eldsjälar som alla har gemensamt att de älskar Västerhavet. Under dagen bjuds det på en mängd olika aktiviteter runt om i Fjällbacka. 

Invigningsprogram

Välkomna

Liselotte Fröjd, kommunalråd Tanum och Magnus Berntsson, ordförande Västra Götalandsregionens miljönämnd

Tång, hav och kärlek

Linnea Sjögren från Catxalot, det lilla tångföretaget i Grebbestad som introducerat svensk tång i Sverige, inviger Västerhavsveckan 2022. 

Hållbar turism idag och i framtiden

Eva-Maria Jernstrand, forskare från Handelshögskolan, GU, Marie Linde vice VD, Västsvenska turistrådet, Anders Tysklind, nationalparkschefen Kosterhavet, Länsstyrelsen och Isabella Lövin, fd miljöminister, medordförande i Friends of Ocean Action och författare till nya boken Oceankänslan samtalar om dagens och framtidens scenarier och utmaningar för den kustnära turismen.

Moderator: Jessica Hjerpe Olausson, Chalmers industriteknik, marinbiolog och tidigare ansvarig för Maritima klustret i Västsverige.

Musik: Pablo Copa

Efter invigningen finns det möjlighet att komma ombord på Kvartsita, få en guidning av båten, träffa forskare, prata strandstädning och testa att spela iransk traditionell harpa.

Hela programmet i Fjällbacka 6 augusti

Tid

6 augusti kl.11.00-cirka 12.00

Plats

Invigningscenen är ombord på Toppsegelskonaren Kvartsita som ligger vid Nya kajen, Fjällbacka. Nya kajen hittar du vid Norra hamngatn 38.

Arrangör

Västra Götalandsregionen