Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ljungen blommar - vandring på Härmanö

Trift på Härmanö

Följ med på vandring i naturreservatet Härmanö vid Gullholmen. Naturreservatet Härmanö vid Gullholmen är stort och här finns den karga, exponerade västsidans gnejsklippor genomskurna av diabasgångar och den leende, bördiga östsidans skalgrusrika jordar.

Bra att veta

Du kan välja mellan två olika turer, en kortare och en längre.

Den snabbare men längre vandringen till Hermanö Huvud tar knappt 7 timmar och är cirka 14 km lång. På turen berättas om natur och kultur och det går att se resultatet av ljungbränning och röjning inom GRACE-projektet.

Den kortare vandringen är en tur över ängarna till Hermanös västra strand Den tar ungefär fem timmar och är cirka 8 km lång. Turen till västsidan bjuder på rik blomning, fågelsång, till synes kala klippor och bäverdammar.

Vandringarna är medelsvår för båda turerna med bitvis krävande terräng så se till att ha bra skor. Ta med riklig matsäck.

 

Tid

Kortare turen: 7 augusti, kl. 10.45-16:00

Längre turen: 7 augusti, kl. 10:45-17:10

Tiderna anpassas efter färjan.

Plats

Start på bryggan vid affären i Gullholmens Hamn. Starten är gemensam för båda turerna.

Överfart med personfärja 381 kl 10.30 från Tuvesvik till Gullholmen Hamnen. Parkering cirka 200 meter före färjeläget. Betala med parkeringsapp.

Anmälan

Ingen föranmälan krävs

Kontakt

Guider:

Gunilla Olander, 073 - 022 47 98

Berth Kullholm, 070 - 333 61 14

Arrangör