Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Marint skräp som resurs - Utställning om marint skräp

Fisknät i hög

Årligen hamnar mellan 5-13 miljoner ton avfall i haven världen över. Utöver strandskräpet finns en problematik med hantering av uttjänta fiskeredskap, vilka idag till stora delar hamnar på deponi eller i värsta fall dumpas i våra hav och bidrar till spökfiske. På Ångbåtspiren visar Sotenäs Symbioscentrum en utställning om marint skräp och sortering, och vi berättar även på plats om hur Sotenäs kommun startat Sveriges första och enda marina återvinningscentral för att bidra med lösningar till problemet och istället se den marina plasten som en resurs.

Som en del av utställningen visas filmen ”Recycle. Upcycle. Reuse”, som hade premiär på Sweden Innovation Days på Världsutställningen i Dubai i januari.  Den är filmad på Sotenäs Marina Återvinningscentral, som drivs av Sotenäs kommun, och visar arbetet med att återvinna plast från havet. Filmen är producerad av One Planet Production. Fotograf & Värd - Joakim Odelberg. Manus & Producent - Annica Lindeberg.

Tid

7 augusti kl. 11-16

Plats 

Ångbåtspiren, Kungshamn

Arrangör

Sotenäs kommun