Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

VGR Akademin på SLF Student Utlands kongress 2019

Varje år arrangerar Svenska Läkarförbundets internationella avdelning en studentkongress och denna gång gick kongressen av stapeln i Wroclaw, en fin gammal universitetsstad i södra Polen.

Drygt en fjärdedel av alla svenska läkarstudenter studerar medicin i Europa, många av dem i just Polen. Syftet med kongressen är att skapa en mötesplats där läkarstudenterna får möjlighet att träffa, ställa frågor, skapa relation och få information av och med oss arbetsgivare.

VGR Akademin deltog på kongressen tillsammans med utvalda förvaltningsrepresentanter. Tio regioner och närmare 200 studenter närvarade och vi hann med många frågor och funderingar kring praktik, jobb, legitimation, AT, BT och ST. Kongressen genomförs i form av en mässa med utställande regioner samt ett program med presentationer, föreläsningar och workshops. Utöver alla samtal i vår fina monter så höll två av våra läkare från Närhälsan i ett uppskattat seminarium på temat ”Blir man läkare av att läsa medicin?”  med fokus på patientsamtalet. Sammanfattningsvis kan sägas att det är inspirerande och roligt att träffa alla ambitiösa och engagerade unga människor som precis står i begrepp att starta sitt yrkesliv i Sverige efter en lång period utomlands. Det är viktigt för oss att vara på plats för att möta dessa studenter, dels för att förmedla en bild och känsla av Västra Götalandsregionen dels för att visa intresse och engagemang för denna stora målgrupp som förhoppningsvis kommer att bli våra framtida medarbetare.

PLUS - en del av VGR Akademin

Senast uppdaterad: 2020-03-05 15:53