Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nätverk för lärande

Nätverk för lärande ska underlätta och möjliggöra erfarenhets- och kunskapsutbyte och ge stöd till dem i Västra Götalandsregionen (VGR) som arbetar med lärande i olika roller.

Varför ett nätverk för lärande?

Det övergripande syftet med nätverket är att VGR ska kunna erbjuda lärsituationer av högsta kvalitet. Nätverket erbjuder ett sammanhang för erfarenhets- och kunskapsutbyte och stöd till oss som arbetar med lärande i olika roller. VGR är en stor region med många spännande verksamheter vilket ger goda förutsättningar till att lära av varandra. Vårt mål är att träffas både fysiskt och digitalt, beroende på upplägg och innehåll mm. Ibland ges möjlighet till dialog och erfarenhetsutbyte och ibland blir det ren föreläsningsform för att kunna nå ut till en större målgrupp.

Nätverksträffar

Nätverksträffarna arrangeras 3-4 gånger per år. Varje träff har ett eget tema. Kommande träffar planeras efter hand och i dialog med nätverket.

Planerade träffar under 2021

  • Maj - Lärande med hjälp av Virtual Reality och andra digitala verktyg
  • September - Att planera utbildning för effekt i verksamheten och hur vi mäter det
  • November - ej bestämt.

Maj - Lärande med hjälp av Virtual Reality och andra digitala verktyg

På vårens sista ”träff” föreläser och visar Almira Osmanovic Thunström hur man kan använda Virtual Reality och andra digitala verktyg för att stimulera till lärande. Almira Osmanovic Thunström är verksamhetsutvecklare och doktorand på Psykiatri Affektiva, Östra Sjukhuset. Hon forskar och arbetar med implementering av virtuell verklighet, AI och socialrobotik inom hälso-och-sjukvården.

Kanske har du egna utmaningar och problemställningar som du funderar över om de skulle kunna lösas med hjälp av moderna digitala lösningar? Svara då på denna anonyma Google Forms enkät så försöker Almira visa på lösningar som redan gjorts utifrån liknande behov:

Google Forms enkät om VR

Föreläsningarna kommer genomföras via Teams och det är samma innehåll vid båda träffarna. Länk och instruktioner skickas inför träffen.

Inställt pga sjukdom 6 maj kl. 15:00-16:30 nytt datum kommer.

Anmälan till föreläsningen 28 maj kl. 08:30-10:00 sista anmälningsdag 24 maj

Välkommen!

Diskussionsforum på Yammer - Nätverk för lärande

I vår Yammer-grupp kan vi tipsa varandra om intressanta artiklar, projekt, konferenser samt ställa frågor och be om hjälp. Rätt använt kan forumet bidra till både personlig och organisatorisk utveckling. Ju fler som lägger in goda exempel, ställer och svarar på frågor och är engagerade i gruppen desto mer aktiv och levande blir nätverket. Tveka alltså inte att använda den! VGR Akademin administrerar Yammer-gruppen men det är ni som deltagare som tillsammans med oss skapar innehållet.

Yammer - Nätverk för lärande, nås enbart av dig med tillgång till VGR:s Yammer

Har du tips, frågor eller funderingar så tveka inte att höra av dig till oss på VGR Akademin.

Anna Wreeby

Utvecklingsledare

Åsa Gustavsson

Regionutvecklare

Eva Engström

Regionövergripande studierektor AT/ST
Senast uppdaterad: 2021-05-04 15:14