Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Studierektorsnätverk AT/BT/ST

En viktig del i läkares utbildning till specialist är en tydlig och välutvecklad studierektorsorganisation som bidrar till att utbildningsuppdraget blir tydligt och genomförs med god kvalitet.

Enligt beslut i koncernledningsgrupp och personalutskott ska det inom varje förvaltning finnas en övergripande studierektor för AT-, BT- och ST-läkare samt andra läkare som är under utbildning och introduktion. På samma sätt ska det finnas en regionövergripande studierektor vilken hör till VGR Akademin.

I arbetet ingår att samordna och stärka det regionala studierektorsnätverket, samordna regionala utbildningar för ST-läkare enligt Socialstyrelsens målbeskrivningar samt att genomföra introduktionsutbildning för nya studierektorer.

Den regionövergripande studierektorn arbetar också med att bevaka utbildningsfrågor på nationell nivå samt deltar i regionens strategiska arbete om utbildning och kompetensutveckling.

Mer information om AT, BT och ST

AT, BT och ST

Senast uppdaterad: 2022-09-05 13:16