Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Publicera

Det finns många olika publiceringsytor för digitala utbildningar. I VGR används Lärplattformen som är en webbaserad lärmiljö för kommunikation mellan utbildare och deltagare. Lärplattformen är ett så kallat Learning Management System (LMS).

En lärplattform kan beskrivas som ett digitalt klassrum där deltagare och utbildare kan kommunicera säkert med varandra och dela material inom utbildningen. Lärplattformen hanterar bland annat uppföljning, administration och olika typer av examinationer. Utbildaren kan också publicera digitalt innehåll i exempelvis text-, bild-, ljud- och videoformat.

Vissa organisationer använder även lärplattformar som innehåller HR-funktioner så som stöd för rekrytering, kompetenshantering, utvecklingssamtal och planering av kompetensutveckling.

Lärplattform ska inte blandas ihop med intranät, sociala nätgemenskaper och verktyg för nätmöten, men innehåller ofta liknande funktionalitet.

Lärplattformen är Västra Götalandsregionens stöd för nätbaserat lärande:

Lärplattformen

Senast uppdaterad: 2019-12-18 14:00