Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Publicera

Det finns många olika publiceringsytor för digitala utbildningar. I VGR används Lärportalen som är en webbaserad lärmiljö för kommunikation mellan utbildare och deltagare. Lärportalen är ett så kallat Learning Management System (LMS).

En lärportal kan beskrivas som ett digitalt klassrum där deltagare och utbildare kan kommunicera säkert med varandra och dela material inom utbildningen. Lärportalen hanterar bland annat uppföljning, administration och olika typer av examinationer. Utbildaren kan också publicera digitalt innehåll i exempelvis text-, bild-, ljud- och videoformat.

Vissa organisationer använder även lärportaler som innehåller HR-funktioner så som stöd för rekrytering, kompetenshantering, utvecklingssamtal och planering av kompetensutveckling.

Lärportal ska inte blandas ihop med intranät, sociala nätgemenskaper och verktyg för nätmöten, men innehåller ofta liknande funktionalitet.

Lärportalen är Västra Götalandsregionens stöd för nätbaserat lärande och utgår från LMS:et Totara Learn:

Lärportalen

Senast uppdaterad: 2022-09-23 10:08