Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Verktyg för utvärdering

Här finns information om digitala stöd och verktyg för utvärdering.

Lärportalen

I Västra Götalandsregionens lärportal finns goda möjligheter att skapa olika typer av utvärderingar, båda summativa och formativa.

Om du har använt Lärportalen som stöd vid en helt eller delvis nätbaserad utbildning är det bra att använda det inbyggda enkätverktyget för att skapa utvärderingar. Då får du allt som rör utbildningen samlat på ett ställe vilket underlättar arbetet. Genom att använda det inbyggda enkätverktyget går det också enkelt att återanvända frågor i olika utbildningar – du slipper att göra om allt från början. Den här typen av utvärderingar används ofta i slutet av en utbildning och bör vara anonyma.

Om du vill få en kontinuerlig dialog med deltagarna under utbildningens gång kan det vara en god idé att skapa ett diskussionsforum. Då kan deltagarna öppet skriva in sina tankar och känna att de kan påverka innehåll och utformning under pågående utbildning. Det skapar engagemang och delaktighet.

Forms

Microsoft Forms ingår i Office 365 och används för att skapa webbformulär som kan användas för enkäter och quiz. Du som arbetar i VGR och har användartjänst grund eller avancerad kan använda Forms.

Mer om Forms, nås enbart av dig med tillgång till VGR:s intranät

Kvalitativ utvärdering

För att vara säker på att en utbildning leder till önskad effekt i verksamheten bör den utvärderas på längre sikt. Inom VGR Akademin finns certifierad kompetens i Kirkpatricks metod för effektmätning.

Mer om utbildningsplanering

Kirkpatrick Partners hemsida

Senast uppdaterad: 2022-06-09 16:22