Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nyhetsbrev juni

Nyhetsbrev - juni

Nu står sommaren med ledigheter för dörren. Utbildningsenheten önskar er alla en riktigt trevlig sommar och passar på att samtidigt ge information om vad som är på gång. Nästa nyhetsbrev kommer i början av september men alla är varmt välkomna att höra av sig innan dess med  synpunkter/förslag/idéer om befintligt och kommande utbud.

Specialistutbildning

Skriftligt specialistarbete och vetenskaplig metod. Fokus ligger på handledning och syftet är att deltagarna ska komma i mål med sina skriftliga specialistarbeten. Det är en kurs för STP-psykologer men den är inte ackrediterad som specialistkurs. Kursstart är HT19 och kursen löper över tre terminer. Kort tid kvar på ansökningstiden, sista ansökan den 5 juni. För ansökan och mer information.

Långtidsplanering för specialistkurser

 • Varje vårtermin startar Introduktionskurs
 • Varje hösttermin startar Specialistkollegium
 • HT19 Skriftligt specialistarbete och vetenskaplig metod, därefter trolig kursstart kursstart varje höst
 • VT20 Traumatisering och traumarelaterad problematik, Kurs 2 – behandling (Barn & vuxen). Löper över 2 terminer
 • HT20 Psykologisk bedömning (Barn & vuxen), därefter trolig kursstart varje hösttermin (kallades tidigare Differentialdiagnostik)
 • VT21 Psykologisk utredning (Barn & vuxen), därefter trolig kursstart varje vårtermin
 • HT21 Psykologisk behandling (barn & vuxen), därefter trolig kursstart varje höst

Det livslånga lärandet

Kom ihåg att några platser på alla Utbildningsenhetens specialistkurser är öppna också för dig som är färdig specialist och för dig som inte ska bli specialist.

Höstens teman i Seminarieserien för legitimerade psykologer är nu klara och anmälan öppen. Seminarierna är alltid den första onsdagen i varje månad, 13.15-16.00 och är gratis för dig som deltar, men en avgift tas ut vid sent återbud/uteblivande. Det finns 20 platser på varje seminarium och först till kvarn gäller. På begäran använder vi olika lokaler i regionen i höst.

 • 4 september - Självomhändertagande för psykologer – vi är bra på att ta hand om andra men hur tar vi hand om oss själva? -  Tina Camitz, psykolog Psykiatri Affektiva, SU. OBS på SÄS
 • 2 oktober - Droglära för psykologer - vad behöver psykologer veta om alkohol och droger - Emma Jacobson-Jensen och Maria Lundén psykologer från Verksamhet Beroende, Område 2, SU. OBS på Residenset i Vänersborg
 • 6 november - Psykolog och chef- för dig som är chef eller du som funderar på att söka ett chefskap - Företrädare från Regionens Assessmentcenter berättar hur chefstestning går till och om VGR:s vidareutbildningar och stöd till chefer. Dialog mellan Lina Ljung Roseke chef inom MBHV Närhälsan och Mats Leffler, chef Psykiatrimottagning Gamlestaden, SU om chefskapets utmaningar och glädjeämnen. På VGR Campus Nya Varvet
 • 4 december - OCD - tvångsproblematik - vad kan vi göra i primärvård/öppenvård respektive specialistmottagning - Lisa Norlin, BUP Specialistmottagning, SU och David Lopes, Vuxenpsykiatrisk Öppenvårdsmottagning OCD-Tvångssyndrom, SÄS. På VGR Campus Nya Varvet
Senast uppdaterad: 2019-06-05 15:33