Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Det yrkeslivslånga lärandet

Det yrkeslivslånga lärandet har utbildningsaktiviteter för de som är legitimerade psykolog eller redan specialist och önskar vidareutbildning utanför ramen för specialistutbildningen.

Alla psykologer kommer inte att specialisera sig inom Psykologförbundets specialistordning och även den som är färdig specialist behöver fortsätta utveckla och fördjupa sin kompetens, den kompetensutvecklingen samlar vi under den här rubriken - Det yrkeslivslånga lärandet. 

Utbildningsenheten startade en seminarieserie hösten 2018 som är en del av det yrkeslivslånga lärandet och där psykologer också får chans att utbyta erfarenheter med andra legitimerade psykologer. Seminarierna sker första onsdagen i varje månad och de är kostnadsfria. Anmälan görs till ett tillfälle i taget. För mer information se under Utbildningsaktiviteter.

Några platser på våra kommande specialistkurser kommer vara öppna att söka för erfarna psykologer som behöver ny kunskap men som inte ska bli specialister eller för den som är färdig specialist och behöver upprätthålla/fördjupa sin kunskap. Förutsättningen för att kunna få göra detta är att antagningskriterier är uppfyllda och att psykologen går kursen på samma premisser som STP-psykologerna. För mer information se respektive kursbeskrivning i Utbildningskatalogen.

En ytterligare fördjupning och konsolidering av kunskap sker när psykologerna lär ut något till någon annan. Utbildningsenheten kommer behöva anlita många psykologer inom Västra Götalandsregionen i roller som föreläsare, kursledare, specialistmentorer, examinatorer och handledare. Detta kommer både utveckla psykologen och dennes kompetens samtidigt som vi hjälps åt att sprida kunskap inom VGR. Se mer information under Specialistutbildning - Karriärutveckling och låna ut din medarbetare.

Västra Götalandsregionen har tagit fram en karriärutvecklingsmodell för psykologer med information om olika möjligheter för psykologer.

Senast uppdaterad: 2019-08-13 16:08